Proizvodi

 1. PVC ugaona lajsna sa staklenom mrezicom 10x10cm (2,5m)

  PVC ugaona lajsna sa staklenom mrezicom 10x15cm (2,5m)

  PVC ugaona lajsna sa staklenom mrežicom služi za jednostavno ojačavanje i oblikovanje uglova fasada, štiti ivice od mehaničkih oštećenja.

  Otvori na PVC lajsni omogućavaju lahko nanošenje lijepka na podlogu.

  Da bi ugaona lajsna pružila stvarnu mehaničku zaštitu uglova fasada potrebno je da je sama lajsna proizvedena od dovoljno žilavog materijala kako ne bi došlo do oštećenja i mijenjanja forme fasade u slučaju mehaničkih opterećenja. Ovo je moguće korištenjem kvalitetnog PVC granulata, proizvedenog po normama EU. Staklena mreža koja se nalazi na PVC ugaonoj lajsni mora da zadovolji sve kvalitativne uslove kao i staklena mreža koja se koristi za armiranje termoizolacionog fasadnog sistema.

  NAPOMENA: Staklenu mrežu nije potrebno naknadno preklapati preko ivice, pošto je ona fabrički zalepljena. Tako se ubrzava posao i dobija na kvalitetu završnog rada.

 2. PVC LAJSNA SA OKAPNICOM SA STAKLENOM MREŽOM

  PVC lajsna sa okapnicom se koristi za zaštitu svih dijelova fasade kod kojih je moguće da dođe do podlivanja vode.

  Ugrađuje se na balkonima, kod otvora prozora i vrata (gornja ivica fasade iznad prozora ili vrata), može da se koristi umjesto početnih profila, kao i kod svih uglova gde postoji mogućnost slivanja vode. Sprječava kapilaran uspon vode i oštećenje tj. pucanje fasade. Također, mehanički štiti sve ivice na kojima je ugrađena, a da su pri tome sve ivice idealno ravne.

  Staklena mreža koja se nalazi na PVC ugaonoj lajsni mora da zadovolji sve kvalitativne uslove kao i staklena mreža koja se koristi za armiranje termoizolacionog fasadnog sistema.

 3. KONTAKT LAJSNA 9MM

  KONTAKT LAJSNA 6MM

  Kontakt lajsna štiti prozore i vrata u toku rada (obrada površina zidova) od prljanja i mehaničkih oštećenja.

  Sprečavaju prodiranje hladnoće i buke boljim zaptivanjem, koje je postignuto samom konstrukcijom proizvoda. Omogućuju estetski savršenu završnu obradu.

  Dio profila koji se ne prekriva završnim materijalima se poslije završenog rada jednostavno i brzo otklanja, ostavljajući idealno ravnu ivicu.

 4. KONTAKT LAJSNA SA STAKLENOM MREŽICOM 6MM

  KONTAKT LAJSNA SA STAKLENOM MREŽICOM 9MM

  Ovaj proizvod štiti prozore i vrata u toku montiranja termoizolacionog fasadnog sistema od prljanja i mehaničkih oštećenja.

  Sprječavaju prodiranje hladnoće i buke boljim zaptivanjem, koje je postignuto samom konstrukcijom proizvoda. Omogućuju estetski savršenu završnu obradu.

  Dio profila koji se ne prekriva završnim materijalima se poslije završenog rada jednostavno i brzo otklanja, ostavljajući idealno ravnu ivicu. Staklena mreža olakšava i znatno ubrzava završnu obradu fasada.

 5. PEČURKE

  Služi za mehaničko fiksiranje termoizolacionih ploča, pri čemu se koriste samonarezujući šarafi ili šarafi za drvo. Koristi se za površine poput OSB ploča, iverice ili metalnih ploča.

  Zbog svog oblika mogu se koristiti na teško pristupnim mestima. U kombinaciji sa odgovarajućim šarafima ostvaruje se sigurno usidrenje u podlogu.

 6. TIPLOVI -110mm ll 120mm ll 140mm ll 160mm ll 200mm

  Tiplovi se koriste za dodatno fiksiranje, prethodno zalijepljenih termoizolacionih ploča, za čvrstu podlogu (opeka, beton, blok...). Postavljaju se tako što prolaze kroz ploču ili sastave ploča (zavisno od tehnike koju majstor odabere), a ploče pridržavaju isperforiranim kružnim pločicama (glave tiplova, preporučenog prečnika 60mm).

  Dužina tiplova zavisi od debljine termoizolacionih ploča i proizvode se u više dimenzija.

  Zavisno od mjesta ugradnje, prosječna potrošnja se kreće od 4 do 6 kom/m² na ravnim i neizloženim površinama, do 10 do 12 kom/m² na uglovima koji su izloženi udarima vjetrova. Kvalitet tiplova u velikoj mjeri zavisi od upotrebljenih materijala za njihovu proizvodnju.

  EU je propisala standard kvaliteta koji je potreban za tiplove za pričvršćivanja termoizolacionih ploča, ETAG 014 (CE znak za tiplove).

 7. NIVELATORI za keramiku -1mm ll 1,5mm ll 2mm

  Nivelatori pločica koriste se kao pomoć keramičarima kod postavljanja pločica i kod nivelisanja po visini.

  Nivelatori dolaze u kesicama po 100kom

 8. ALU zaštitni profil za rigips 24x24 2,5m

  ALU zaštitni profil za rigips 24x12 2,5m

  Aluminijski ugaoni profil namijenjen je za zaštitu uglova izrađenih od gipsanih ploča. Štiti od mehaničkih oštečenja i lomova spojeva te se montira prije završnih radova.

  Izrađen je od nekorozirajućeg aluminija, što omogućuje njegovu dugovječnost.

 9. EK šina za malterisanje 2,75m

  Profil za malterisanje - spoljašnji i unutrašnji. Upotrebom ovih profila omogućuje se brže i kvalitetnije formiranje uglova.

  Izrađene su od pocinkovane metalne mrežice što garantuje otpornost na koroziju kao i dugotrajnost.